Τι είναι το ρεκτιφιέ;

Η λέξη rectify στην αγγλική σημαίνει επανορθώνω.Επομένως, ρεκτιφιέ σημαίνει επανόρθωση του κινητήρα στην κανονική του λειτουργία πριν την φυσιολογική, ή αφύσικη φθορά του.Το ρεκτιφιέ έχει τρεις διαφορετικές φάσεις:
1.Ρεκτιφιέ του Κυλίνδρου
Στο ρεκτιφιέ, με ειδικά μηχανήματα και τεράστια προσοχή, διανοίγεται κατά μισό, ως ένα χιλιοστό η διάμετρος του κυλίνδρου, ώστε να τοποθετηθούν τα έμβολα και τα ελατήρια της αντίστοιχης διάστασης (oversize). Με τον τρόπο αυτό επανέρχεται η κανονική λειτουργία των εμβόλων.
2.Ρεκτιφιέ του Στροφάλου και Κουζινέτων
Στο ρεκτιφιέ, με ειδικά μηχανήματα και τεράστια προσοχή τροχίζονται πάνω στο ειδικό μηχάνημα τα φθαρμένα σημεία σύνδεσης του στροφάλου με τους διωστήρες, τα λεγόμενα κομβία, από μισό, έως και ένα χιλιοστό σε διάμετρο, τοποθετώντας τα αντίστοιχα κουζινέτα για την πλήρη εφαρμογή και λίπανση των εφαπτόμενων μερών.
3.Ρεκτιφιέ των Βαλβίδων και Εδρών τους
Στην iracing με ειδικά μηχανήματα επιτυγχάνουμε την επαναφορά των εδρών και των βαλβίδων στην αρχική τους κατάσταση, εκτός αν είναι η φθορά υπερβολική και χρειάζεται η αντικατάστασή τους.

Χρειάζεται ο κινητήρας μου ρεκτιφιέ;

Αν ο κινητήρας σας έχει κάποιο πρόβλημα ή έχετε παρατηρήσει κάποια από τα προειδοποιητικά σημάδια, όπως  υπερβολικό άσπρο ή μαύρο καπνό, δυνατούς θορύβους ή απώλεια της δύναμης, τότε ίσως ήρθε η ώρα για ρεκτιφιέ. Πριν ξεκινήσετε όμως οποιαδήποτε εργασία, είναι απαραίτητο έμπειρο προσωπικό να προβεί σε ενδελεχή έλεγχο του κινητήρα για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς. Μετα τον ελεγχο και τον εντοπισμο της ζημιας,  ο κινητήρας μπορει να επιδιορθωθει (ρεκτιφιέ), στις αρχικές του προδιαγραφές

Τι είναι το ρεκτιφιέ;

Απολύτως. Μπορείτε να αγοράσετε τα ανταλλακτικά του κινητήρα που θέλετε να τοποθετηθούν στον κινητήρα σας.

Μπορώ να φέρω το οχημά μου στο χώρο σας και να ξεμοντάρετε τον κινητήρα;

Όχι. Εμείς είμαστε ρεκτιφιέ μόνο και ειδικευόμαστε μόνο στην επιδιόρθωση του κινητήρα σας ή κάποιων μηχανικών μερών του κινητήρα. Μπορούμε όμως να επικοινωνήσουμε με το συνεργείο που κάνετε τις τακτικές επισκευές του οχήματος σας και να παραλάβουμε τον κινητήρα σας. Επίσης, μπορούμε να σας προτείνουμε ένα συνεργείο και να οργανώσει το ξεμοντάρισμα και το μοντάρισμα του κινητήρα.

Πόσο θα κοστίσει ή επισκευή του κινητήρα μου;

Η τιμή ποικίλει ανάλογα με την έκταση της εργασίας που απαιτείται. Για να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια ρεαλιστική προσφορά, θα πρέπει να μας πείτε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με το όχημά σας: Μάρκα και Μοντέλο, έτος, βενζίνη ή ντίζελ, αριθμός κινητήρα (π.χ. Yamaha 4G63 DOHC), πόσα χιλιόμετρα έχει το όχημά σας και οποιαδήποτε ζητήματα ή προβλήματα αντιμετωπίζετε. Για να αποκτήσετε μια εικόνα σχετικά με το κόστος και για τις ανάγκες του κινητήρα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορώ να έχω εγγύηση καλής λειτουργίας;

Η iracing παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εργοστασίων κατασκευής μηχανών εσωτερικής καύσης, όπως και για το ρεκτιφιέ  (ανακατασκευή) οποιουδήποτε κινητήρα εσωτερικής καύσης.Για να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση από το όχημά σας δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, όπως ακριβώς και για την εγγύησή σας.Η εταιρεία μας προσφέρει 12 μήνες εγγύηση για την καλή εκτέλεση των εργασιών μας, και αναλαμβάνουμε την ευθύνη στην περίπτωση που αποδειχθεί ζημία από υπαιτιότητα κακής ή πλημμελούς τοποθέτησης εξαρτημάτων. Εγγυούμαστε για την αντικατάσταση των ελαττωματικών μερών. Κάθε ευυπόληπτο προϊόν θα έρθει με μια εγγύηση ως απόδειξη της ποιότητάς του.Όλοι οι ανακατασκευασμένοι κινητήρες φέρουν πλήρη εγγύηση 12 μηνών.Οι ακόλουθοι όροι ισχύουν: Ο κινητήρας δεν πρέπει να έχουν υποστεί κακή χρήση, δηλαδή. υπερθέρμανση, παραμέληση, μετατροπές.Η εγγύηση δεν καλύπτει έξοδα τρίτων.

Πόσος καιρός χρειάζεται για την επισκευή ενός κινητήρα;

Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το μέγεθος του κινητήρα, τις προδιαγραφές και  την έκταση της εργασίας που απαιτείται. Για ένα τυπικό 4-κύλινδρο κινητήρα, θα πάρει συνήθως μεταξύ 2 έως 3 εργάσιμες ημέρες ανάλογα με το φόρτο εργασίας μας.  Είναι σημαντικό για εμάς, να επιστρέψει το όχημά σας  πίσω στο δρόμο όσο το δυνατόν συντομότερα. Έτσι εάν έχετε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο μυαλό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ανακατασκευή κινητήρα βοηθάει το περιβάλλον;

Ναι η ανακατασκευή κινητήρων είναι μια μορφή ανακύκλωσης και βοηθάει στο περιβάλλον. Από τη συλλογή των πρώτων υλών, στην παραγωγή του χάλυβος, για να γίνει ο κινητήρας και τα μηχανικά του μέρη, ένα τεράστιο ποσό ενέργειας δαπανάται σε αυτή τη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι ένα τεράστιο ποσό ενέργειας να εξοικονομείται από αυτή την ανακατασκευή. Καλό για την τσέπη και καλό για το περιβάλλον.